Szegeden, 1979-ben születtem. Gyermekkorom óta állatokkal szeretnék foglalkozni, az állatok valamilyen formában mindig kulcsszerepet töltöttek be egész eddigi életemben. Az egyetem megkezdése előtt humán intenzív osztályos asszisztensi képesítést szereztem, mellyel 1998 óta, a mai napig is gyakorlom humán egészségügyi és életmentő hivatásom. A humán gyógyászatot felölelő ismereteimből szakmai tanulmányi versenyen országos második helyezést értem el.

állatorvos Szeged
Kovalik Róbert
Állatorvos Szeged

Időközben sikerült tapasztalatokat szereznem a traumatológiai és idegsebészeti betegellátás intenzív és sürgősségi vonatkozásairól is. Kémiai és biológiai ismereteim igyekeztem maximális szintre fejleszteni, mely két tantárgyat több mint tizenöt esztendeje, a mai napig is eredményesen oktatom. A sikeres felvételi vizsga után négy év humán orvostudományi képzésemet követően megkezdtem állatorvosi tanulmányaimat. Szakdolgozatomat kisállatklinikai témakörben, a kutyák immunmediált haemolitikus anémiájának kezeléséről és prognosztikájáról írtam, jeles minősítéssel. Diplomát 2017-ben szereztem és a végzést követően a Szegedi Kisállat-Ambulancián kezdtem el dolgozni.

Munkámat hivatásnak tekintem, örömmel és a pácienseim iránti maximális tisztelettel végzem. Igyekszem elmélyülni a kisállatgyógyászat szépségeiben, minél több konferencián és továbbképzésen részt venni s a közeljövőben kisállatklinikus szakállatorvos valamint egzotikus állatgyógyász szakállatorvos képesítést szerezni. A munka végeztével otthon egy kis chihuahua és két balkáni kacagógerle vár, akik minden nap alig várják a gazdi hazaérkeztét.