Tűzijáték és a kedvencek

Az erős fényhatások és hanghatások (petárda robbanása, tűzijáték, autógumi durrdefektje) menekülési ösztönt vált ki a kutyák egy részéből. Ezért fontos, hogy az év azon időszakában, mikor ezek a jelenségek előfordulnak, (augusztus 20. tűzijáték, szilveszter este, újév hajnala) gondoskodjunk az érzékeny kutyák védelméről.A gazdáknak a következőket kell tenni, hogy kedvenceik az erős hang- és fényhatások miatt ne szökjenek el:

-Udvarban, kertben tartott kutyákat zárjuk olyan helyre, ahol kevésbé hallhatják a petárda hangját, ahonnan nem tudnak elszökni és oda petárdát nem tudnak kívülről bedobni!

-Ha ismerjük, hogy kedvencünk félelemmel reagál a hang- és fényhatásokra, szerezzünk be nyugtató hatású állatgyógyászati készítményt az állatorvosunktól és használjuk az állatorvos utasításainak megfelelően!

-A gyógyszer mellett, esetleg helyett speciális takaróval befedhetjük az állat hátát és azt átvezetve a has alatt rögzíthetjük, ezzel biztonságérzetet kölcsönözhetünk kedvencünknek.

-A fenti időszakban csak nyakörvvel és pórázon sétáltassuk kutyánkat, lehetőleg még az esti sötétedés előtt!

-A kutya nyakörvére helyezzünk el olyan bilétát, vagy táblát, mely tartalmazza az állat nevét és a tulajdonos telefonszámát, jó szolgálatot tesz ilyenkor a Rendelőintézetünkben a veszettség elleni védőoltáshoz adott sorszámozott Lysset-biléta is.

Továbbá gondoljuk át, hogy a mikrochip regisztrációnál leadott tulajdonos név, lakcím és telefonszám pontos-e, ha szükséges aktualizáljuk az állatorvosunknál.

-Ha lehet ilyen időszakban ne hagyjuk kedvencünket egyedül!

-A felhangosított tv, rádió, zenelejátszás közömbösítheti a külső hanghatásokat.

-Ha nem látunk más megoldást helyezzük el kedvencünket egy nyugodt panzióba!


Amennyiben bármilyen probléma merülne fel, állatorvosaink rendelkezésre állnak. Forduljanak hozzánk bizalommal!

Legújabb posztok
Címkék
Szeged, 6724
Körtöltés utca 23.
 
06-62-543-855
info@kisallat-ambulancia.hu

 

  • Facebook Social Icon
Nyitva tartás:
​​
Hétfő-Péntek

11:00 - 17:00

 

Állatorvosaink:

 

Dr. Szalay János
06-30-9532-698
Dr. Perényi László
06-30-9156-960
Dr. Rengei Antal
06-20-9217-737
Dr. Kovalik Róbert
06-30-2662-943