top of page

Hogyan legyen jó kutya gazdi? 3. rész: Táplálja kedvencét helyesen!

Az előző részekben azt fejtettük ki, hogyan óvja meg kedvence egészségét és hogyan ápolja, most pedig a harmadik résszel jelentkezünk:


II. Táplálja kedvencét helyesen!


kedvencek táplálása


1, Értse meg kedvence étrendi követelményeit!


A megfelelő minőségű táplálék az egészség alapja és a hosszú élet egyik titka!

A kutyának az evés NEM kulináris élvezet elsősorban, hanem az energia bevitelének a módja.


Az etetés gyakorisága és a táplálék mennyiség függ kedvence életkorától és méretétől is. Keresse fel állatorvosát, ha nem biztos abban, hogyan etesse kutyáját! Általánosságban elmondható, hogy a felnőtt állatoknak napi egy étkezés elegendő, a mennyiség pedig a súlyától, aktivitásától, aktuális egészségi állapotától függ. Az eleség csomagolásán pedig találhat táblázatot a kedvence súlyához javasolt mennyiséget illetően. Itt is igaz a szabály: a kevesebb az sokszor több!


Az egy évnél fiatalabb kutyáknak gyakoribb etetésre van szükségük, a 8-12 hetes kölyköknek akár napi 4 étkezés is ajánlott, speciálisan nekik készült tápokból.


2, Gondoskodjon róla, hogy kedvencének mindig legyen friss vize!


A kutyáknak sok vízre van szükségük naponta. Testmozgás vagy melegebb idő esetén pedig a szokásosnál is többet isznak. Mindig legyen kedvencének egy tál friss vize, melyhez könnyedén hozzáfér. Ha kezd kifogyni, töltse újra és naponta többször cserélje!


3, Jutalmazza kedvencét, ha jól viselkedik!


Szép dolog megjutalmazni a kutyát, hogy lássa, Ön gondoskodik róla. A jó viselkedésért, a jól elvégzett feladatért járhat a jutalom, például egy kutyakeksz formájában. Azonban legyen következetes és ne kényeztesse el kedvencét! A legjobb megoldás az, ha az etetés az elvégzett feladatokért jár. De mindenképp bele kell számítani a jutalom falatokat a napi eleség mennyiségébe!


Bármilyen egyéb kérdése merülne fel a kedvenc táplálásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!


Legújabb posztok
Címkék
bottom of page