top of page

Hogyan legyen jó kutya gazdi? 6. rész: Szeresse kedvencét!

Hogyan legyen jó kutya gazdi cikksorozatunk keretein belül, már tanácsokat adtuk arra vonatkozóan, hogyan óvja meg kedvence egészségét, hogyan ápolja, és táplálja helyesen őket, továbbá a testmozgáshoz és a neveléshez is adtunk tippeket.


Végül, de nem utolsó sorban, sőt talán ez a legfontosabb…


VI. Szeresse kedvencét!

szeresse kedvencét



1, Adjon kedvencének sok játékot!


A kutyáknak sok játékra van szükségük, ezzel tudja biztatni a testmozgásra és boldoggá tenni. A rágni való játékok, kötelek, frizbik, teniszlabdák mind jó megoldások lehetnek - persze felügyelet alatt, már csak meg kell találnia, hogy kedvence mit szeret a legjobban.


2, Biztosítson puha fekhelyet kedvencének minden éjszaka!


Ne hagyja, hogy kutyájának a kemény talajon, vagy kint a hidegben „védelem nélkül” kelljen aludnia! Biztosítson neki kutyaházat, puha, kényelmes fekhelyet egy takaróval, melyet rendszeresen tisztít, hogy az állat mindig tiszta és száraz helyen tudjon aludni a lakhely egy csendes, meleg zugában.


3, „Fürdesse” szeretetben kedvencét!


A kutyák szeretetet, törődést és társaságot nyújtanak az embereknek, miért ne viszonoznánk nekik mi is ugyanezt? Ha igazán jó gazdi szeretne lenni, szeresse kedvencét, töltsön sok időt vele, dicsérje, melyből érezni fogja a törődést. Egy biztos: a legnagyobb ajándék, amit adhatunk Kedvencünknek, a vele töltött „minőségi” idő!


A szegedi Kisállat-Ambulancia ezen összes feladat ellátásában segítségére lesz! Keressen minket szűrővizsgálat, vagy bármilyen egészségügyi panasz esetén. Ha kérdése van, esetleg bizonytalan egyes feladatok elvégzését illetően, mi szívesen a rendelkezésére állunk!


Dietetikai szaktanácsadásunk keretein belül a helyes táplálásban is segítünk.

Kutyaovi szolgáltatásunk pedig már több, mint 10 éve óriási sikerrel járul hozzá a kis kedvencek korai szocializációjához!


Ne feledje, mi a Kisállat-Ambulancián széles körű szolgáltatással, családias hangulatban várjuk Önt és kedvencét egyaránt!


Legújabb posztok
Címkék
bottom of page