top of page

Nyaralás kedvenccel

Első körben felmerülhet bennünk a kérdés, hogy magunkkal vigyük-e kedvenceinket a nyaralásra, vagy inkább otthon hagyjuk őket, míg mi távol vagyunk. Ezt sok tényező befolyásolja, köztük az állat faja, fajtája, termete, kora, személyisége, egészségügyi állapota, vagy a család hozzáállása, a nyaralás jellege (tópart, vagy múzeumi, kulturális programok) esetleg az úticél. Bárhogyan is döntenek, megpróbálunk hasznos tanácsokat adni.

Nyaralás kedvenccel

Ha együtt utazunk

A hazai szálláshelyek és vendéglátóegységek külön kiemelik, ha kutyabarát helynek számítanak, így érdemes előre tájékozódni, hogy mennyi található belőlük a tervezett úticél közelében.

Kutyabarát szállásokat és egyéb kutyás helyeket többek között a következő oldalon tudunk keresni: https://kutyabarathelyek.hu/hu/szallasok/

Másik nagy kérdés a strandolás. Külön kijelölt kutyás strandok vannak, például a Balatonnál is található már kettő, válasszunk mindenképpp ilyet a saját és nyaralótársaink nyugalma érdekében!

Nyaralás kedvenccel 2

Mi az, amire figyeljünk oda, amit mindenképp vigyünk magunkkal?

Legyenek meg a kedvencnek a kötelező oltásai, az oltási könyvet vigyük magunkkal! Rendelkezzen chip-pel és a féreghajtásról se feledkezzünk meg! Mindenképpen legyen nálunk zacskó, etető- és itatótál, az állat kedvenc játéka(i), kutyáknak póráz, szájkosár! Sőt a jutalomfalat sem árt, így könnyebben fog szót fogadni.

Ha külföldre készülünk, ennél még több teendőnk lesz. Érdemes utánanézni, hogy az adott országban mik az előírások.

Néha több héttel az utazás előtt célszerű fölkeresni az állatorvosunkat, hogy pl. au Unión kívüli utazás előtt a veszettség titervizsgálat elvégezhető legyen (különben nehezen tudunk visszalépni a területére); közvetlen a külföldi utazás előtt pedig kérjük a segítségét az adott országbeli különleges parazitás megbetegedések megelőzéséhez (pl. Európa mediterrán területein ott a lepkeszúnyogok által terjesztett Leishmania). Ezzel magunkat is óvjuk!

Az Európai Unió tagállamaiban kötelező az állatútlevél; a repülőgépen való utazásnak is külön szabályai vannak. Tájékozódjuk utazás előtt!

Mondanunk sem kell, hogy utazás közben a melegben nagyon figyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra. Mindig legyen nálunk 1-2 üveg víz és ütemezzük az utazást a hajnali órákra, ha autóval megyünk!

Ha a kedvenc otthon marad

Mindenképp olyan személyre bízzuk rá a kedvencünk felügyeletét, akit jól ismer az állat. A nyári nagy melegben fontos, hogy gondoskodjunk előre a hőség esetén szükséges teeendőkről, illetve tájékoztassuk minden fontos dololgról a kedvencünk ideiglenes felügyelőjét is! Az állatorvosunk telefonszáma legyen előkészítve!

Ha pedig még kölyökkutyánk van és még csak tervezzük a közös nyaralásokat, akkor irány a kutyaovi, ahol megtanulhatja a kedvenc a helyes szocializációt, mely elengedhetetlen a kutyás nyaralásokhoz!

Legújabb posztok
Címkék
bottom of page