top of page

Sürgősségi- és baleseti betegellátás

DSC05227.JPG

Rendelőintézetünk kiemelt hangsúlyt fektet a különféle sürgősségi betegcsoportok ellátására. Azon betegek, melyek ellátása azonnali beavatkozást igényel soron kívűl, szakszerű ellátásban részesülhetnek.

 

A sürgősségi esetek megelőzik a váróteremben egyébként várakozó pácienseket, a folyamatban lévő betegek ellátásából elsőként szabaduló állatorvos azonnal a sürgősségi esettel tud foglalkozni. 

Leggyakoribb sürgősségi pácienseink különféle mérgezett állatok, súlyos szívelégtelenség- és egyéb oxigénhiányos állapotokat feltételező légzőszervi- vagy keringési szervrendszer-betegek, súlyos balesetes állatok, ellési nehézségekkel, húgyuti- vagy emősztő traktus elzáródással küzdő, esetleg központi idegrendszeri- vagy egyéb oktanú görcsrohammal bíró (pl. epilepsziás roham) állatok. Továbbá gyakori sürgősségi ellátást igénylő, piros szintű betegcsoportot alkotják a glaucomás rohammal, nagy, erős fájdalommal, masszív vérzéssel és/vagy nyílt sérüléssel, eszméletlenséggel, nyílt törésekkel, előesett szervekkel, ismeretlen eredetű rohammal, égéssel, hőgutával vagy kihüléssel érkező betegek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyógyszerkészletünket nemrégiben teljes egészében a sürgősségi ellátás igényeihez igazítottuk, a kritikus állapotú betegek ellátását közel 70 féle sürgősségi gyógyszerrel egészítettük ki az általános alap gyógyszerkészleten felül. 

A gyógyszerek pontos, folyamatos adagolásához infúziós pumpák és volumetrikus infúzióadagoló pumpa is rendelkezésre áll. Kihűlt és kisméretű állatok részére meleg infúziós oldat adható infúziómelegítőnk segítségével.

Az idei év újdonsága, hogy beszereztünk egy sav-bázis és vérgázanalizátort, mely Szegeden és vonzáskörzetében egyedülálló rendelőintézetünkben. Ezen eszköz segítségével egy vérvételt követően azonnal, pontos képet kaphatunk a súlyos állapotú betegünk állapotáról, így gyors és helyes beavatkozások sorát tudjuk megkezdeni, mely a beteg túlélését egyértelműen javítja. 

A légzési elégtelen betegeink ellátásához a légútbiztosítás minden eszközén túlmenően rendelkezünk a lélegeztetéshez szükséges eszközökkel, így lélegeztetőgéppel is. 

Sürgősségi diagnosztikánkhoz magasszintű digitális röntgent és kimagasló teljesítményű ultrahang gépet veszünk igénybe. 

A sebészi ellátást igénylő pácienseink azonnali műtéti ellátásra kerülhetnek.

_CSC0287.JPG

Sürgősségi betegeink ellátásához megfelelő eszközös hátteret biztosítunk. Rendelőintézetünkben több ellátási helyen tudunk oxigénforrásból oxigenizálni, a teljes gyors és szakszerű légútbiztosítás eszközparkjával rendelkezünk, nehéz intubációhoz endoszkópos (e-Scope)háttérsegítségünk van.

Intravénás és akár csontállományi folyadékpótlást is tudunk végezni.

A kritikus betegek megfigyeléséhez korszerű betegőrző monitort tudunk igénybe venni, mely pulzusszámot, EKG-t, vérnyomást, szaturációt, maghőmérsékletet és a kilégzett széndioxid mennyiségét is méri. Ezen felül HDO-vérnyomásmérő-rendszert is alkalmazunk.

_CSC0379.JPG

A sürgősségi ellátáshoz magasan képzett, nagy tapalasztalattal bíró állatorvosi és asszisztensi team áll rendelkezésre rendelőintézetünkben. Figyelmet fordítunk az új, aktuálisan megjelenő cikkek és szakirodalmak tanulmányozására, rendszeresen saját továbbképzéseket szervezünk rendelőnkben, hogy mindannyian folyamatosan fejlődjünk.

 

Egyedülállóan az egész országban olyan állatorvos kollégát és asszisztenst is alkalmazunk, akik a sürgősségi betegellátás humán területén húsz éves tapasztalatukkal erősítik és támogatják kritikus állapotú betegeink ellátását a lehető legjobb kimenetel reményében. 

Fenti ellátásaink rendelőintézetünk nyitvatartási idejében érhetőek el, minden hétköznap 11-17 óra között.

bottom of page