top of page

"Állati" történetek a világ körül I. rész

Az egyik kedves Gazdi osztotta meg velünk a következő történetet:


"Tavaly nyáron a Horvát tengerpart egy nagyon szép helyére terveztük a kutyás nyaralást a lányommal. Itt tényleg minden a kutyákról szól: infrastruktúrában kiszolgálásban és élményekben egyaránt.


Egyik délelőtti napozásunkkor a szomszéd napozóágy rácsai közé szorult egy kis yorki lába. Szegény hatalmas visításba kezdett, amitől az ágyam mellett fekvő Haiti beagle-öm úgy megijedt, hogy nekiiramodott a sziklás partnak fölfelé. Talán, ha zerge lett volna, se tud ilyen ügyesen fölérni a "csúcsra".


állati történetek


A yorki lába már kiszabadult, mi meg a lányommal "észt vesztve" rohantunk a kutya után. Már amennyire ez lehetséges a fájós térddel és a kerülővel a lépcső irányába. Bevillant, hogy a csúcson túl még van némi biztonsági sáv, de utána lesz egy autóút: idáig nem juthat el.

Szerencsére a "Haiti - hozzám!" parancs már korábban is bevált, így ez volt az utolsó reményünk. A strand hangzavarát túlkiabálva a többedik "Haiti - hozzám!" célba ért. A kutya megmerevedett, visszafordult felénk és zavartan bár de a helyén maradt és bevárt minket. Nagy kő esett le a szívemről, mikor újra a kezemben volt.


Ekkor hasított belém, hogy a kétségbeesett kutya hajszában a nyaralásra szánt összes pénz az iratainkkal együtt ott maradt felügyelet nélkül a napozóágy mellett a táskámban. Ez volt a második izzasztó pár percem azon a délelőttön, amire utólag úgy emlékszek vissza, hogy szívesen kihagytam volna..."

Ö.K.

Legújabb posztok
Címkék
bottom of page