top of page

Kutyaovi – Gyakran ismételt kérdések
Helyileg hol található a kutyaovi?

A Kisállat-Ambulancia udvarán és rendelőjében vannak tartva a foglalkozások. A pontos cím: 6724 Szeged, Körtöltés utca 23.

Milyen idős korban járhat a kutyus az oviba?

A kutya egyik legfogékonyabb életszakasza a 3 hetestől 3 és fél hónapos korig tartó korai szocializációs időszak. Nem véletlenül javasoljuk a kutyaovit is már 7-8 hetes életkortól. Ugyanakkor ez egy egészségügyileg érzékeny időszak is, hiszen az immunrendszer ekkor fejlődik ki, közben az anyai ellenanyagok lassan kiürülnek a szervezetből. Ezért kell különös figyelemmel lenni a foglalkozások alatt. Ezért csak az általunk megvizsgált, általunk féregtelenített, élősködőktől mentesített kölykök jöhetnek a közösségbe, hogy egészségügyileg biztonságos legyen mindenki számára a találkozó.

Miért nem tart kicsit tovább a kutyaovi, például 7 hónapos korig?

A mi „kölyökklubunk” valójában inkább bölcsőde. 3.5-4 hónapos korban már sokszor méretben is, de agyilag biztosan kinövik a kiskutyák ezt a tanfolyamot. Ugyanakkor mindaz, amit eddigre elsajátítanak itt, az a későbbiekben „ezerszeresen” könnyebbé teszi a közös életet. És ekkortól javasolt a már idősebb korosztálynak mindezt a „serdülőknek” szóló oviban, majd kutyaiskolában folytatni.

Egy pár/család esetén együtt menjen minden gazdi, vagy csak egy ember vigye a kutyust az oviba?

A kölyökklubunkban a kiskutyák - felügyelet alatt - egymást is tanítgatják a saját „kutya szabályaik” szerint, miközben a Gazdák elkezdenek kutyául tanulni. És ez a fő lényeg: hogy valóban értsük majd a kutyánk nyelvét. Ezért javasolt minden családtagnak részt venni a foglalkozásokon, hogy mindenki egyszerre fejlődjön. Így lesz sokkal örömtelibb és kellemesebb az elkövetkező 12-15 együtt töltött év a kedvencünkkel.

Hogyan néz ki egy foglalkozás, mennyi ideig tart?

A foglalkozást szakértő asszisztensnőnk, Orsy Évi viszi (már legalább 6-7 éve), szombaton vagy vasárnap reggel ~ 1 órában. Ő irányít, tanít és segít a feladatok elvégzésében és ad tanácsot a fölmerülő kérdésekben. (Pénteken kérünk egy telefonos bejelentkezést az időpontért!) Mivel éhesen fogékony mindenki a tudásra J, így a kölyök mindenképp koplaltatva érkezzen, a Gazdik zsebében sok apró jutalomfalat, amiért örömmel és lelkesedéssel végzi el majd a feladatokat. Nyakörv és rövid póráz szükséges, hogy már ekkor hozzászokhasson a kiskutya az ilyen irányításhoz.

Hogyan lehet jelentkezni?

A rendelő 06-62-543-855-ös telefonszámán lehet érdeklődni és jelentkezni. Először egy szűrővizsgálaton kell részt vennie a kutyusnak, ahol megvizsgáljuk, a megfelelő élősködők elleni kezelést elvégezzük és a szükséges védőoltási sort megkezdjük. Ezt követően jöhet az oviba.

Mi a haszna a kutyaovinak?

Ebben a korai szocializációs életszakaszban minél több környezeti ingerrel ismertetjük meg a kiskutyát, az annál kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb lesz a későbbiek során egész életében. Több, mint 10 év tapasztalat és sok száz kiskutya példája igazolja, hogy óriási segítséget jelent mindez a kölyköknek, még olyan Gazdák esetében is, akiknek ez a kölyök már nem az első az életükben. Hát még ahol „kezdő” a Gazdi.

Ugyanakkor mindezt egy a kölyök számára egészségügyileg biztonságos helyen, szakértői vezetéssel célszerű megtenni, hogy valóban mindenki jól járjon.

Amennyiben még kétségei támadnak, megosztjuk Önökkel néhány Gazdi visszajelzését a kutyaovival kapcsolatban!

· Minden újdonsült kutyásnak kötelezővé tenném.

· Szuper a GAZDIKNAK és a kutyusoknak is. A korai szocializáció véleményem szerint nagyon fontos!

· Biztonságos és megbízható hely, ahol a kiskutyák korai szocializációját és a gazdiknak hasznos tanácsokat egyaránt megkaphatjuk.

· Szocializáció alapjait megtanuljuk, jobb utána kutyasuliba menni, nagy szakértelem

· Nagyon jó, szakszerű, barátságos hangulatú.

· Segít abban, hogy megismerjem a kutyusom viselkedését.

· A legjobb alap a tanuláshoz, szocializációhoz és a kutya-gazdi szoros kapcsolatához.

· Pontosan ilyennek képzelem el az ideális kutyaovit. Barátságos hangulat, megfelelő létszám és lelkiismeretesen figyelnek arra, hogy hasonló méretű kutyusok kerüljenek csak össze.

· Számomra különösen sokat jelentett, hogy a kutyák megismerhetik úgy az állatorvosi rendelőt hogy jó élményeket kötnek hozzá. Sok hasznos dolog hangzik el az órán és nem mindig ugyan az a téma, a saját kutyusainkra, ami specifikusan feljön kérdés, arról beszélünk, életszerűen. Egyszerűen szuper!

· Nagyon jó, rengeteg dolgot tanultunk és sok barátot ismerőst szereztünk mi is és kutyusunk is

· Sokat tanultunk és jót szórakoztunk 😁

· Nagyon jó ötlet, Évi szakértelme, tudása minden kölyöknek hasznára válik

· Nagyon hasznos elfoglaltság kutyusnak és gazdának egyaránt.

· Nagyon hasznos, érdekes, jó hangulatú, kötetlen

· Tökéletes szocializációt ad a kutyáknak és a gazdiknak segít megismerni és MEGÉRTENI a kutyákat.

· Örülök , hogy hallottam róla , nagyon hasznos volt.

· Nagyon hasznos, szuper hangulatú, nagy szakértelemmel rendelkező segitőkkel

· Szakszerű és kedves kutyához és gazdihoz egyaránt.

· Korszakalkotó, szuper ötlet.

· Szuper, sokat segített a korai szocializációban

· Nagyon hasznos a fiatal állatok kis családjuktól való elszakításuk után a mihamarabbi szocializációjuk, társas életük folytatása fajtársaikkal.

· Szuper. Nagy segítség, hogy a rendelőt megismerje a kutyus és ne féljen, ha be kell menni

· Türelmes, értő foglalkozás kutyával és gazdával egyaránt.

· Hasznos dolgokat tanultunk, könnyebb volt szocializálni a kutyinkat.

· A lehető legjobb dolog a kiskutyának és gazdijának egyaránt, a harmonikus együttélés kezdeteihez.

· Nagyon hasznos. Szeret odajárni a kutyánk

· Rendkívül hasznos a későbbi gazdával való megfelelő kapcsolat, szociális viselkedés szempontjából.

· Az oktató figyelmes, kedves. A kutyaovi nagyon jól megtanítja a gazdinak és a kutyának is egyaránt az alapokat.

· Nagyon szuper csoportos alkalmak. Gazdiknak és kutyusoknak egyaránt fontos.

Comments


Legújabb posztok
Címkék
bottom of page